Preguntes freqüents (FAQs)

Grau en ADE

Metodologia

L'horari és de matí o de tarda?
L’horari lectiu és únicament de tarda, de 16h a 20h, amb la impartició d’una assignatura diària.
Podria treballar i estudiar?
Amb els horaris i la metodologia es pot combinar estudiar i treballar, sempre que la feina permeti a l’alumnat l’assistència a classe les tardes que s’imparteixi docència de les assignatures a les quals estigueu matriculats. A més, hi ha la possibilitat de matricular-se amb una via lenta per a aquelles persones que no puguin garantir l’assistència a totes les classes.
Quants estudiants hi ha per classe?

Els grups són reduïts. Cada grup està format per 25-30 estudiants.

Com es fan les classes?

Són classes eminentment pràctiques, que afavoreixen el diàleg, el debat, el treball en grup i l’exposició oral. Els estudis adopten un enfocament integrador dels diferents contexts formatius, ja sigui dins o fora de l’aula. La nostra metodologia afavoreix la integració dels coneixements a l’aula, combinant la teoria, la pràctica reflexiva i la simulació.
La metodologia de la simulació està íntimament integrada en la docència al llarg de tots els estudis i inclou activitats amb actors en espais preparats per reproduir situacions reals de la manera més fidel possible.

Es fa un únic examen per assignatura?

La base de l’avaluació és l’avaluació continuada. Sistemes d’avaluació: seguiment del treball realitzat i proves especifiques d’avaluació (exàmens i realització de treballs o projectes). Les tasques avaluatives poden ser individuals i/o grupals.

És obligatori assistir a classe?

Tot i que les classes no són obligatòries, cal tenir en compte que la no assistència baixa el rendiment i no afavoreix l’assimilació de les matèries.  El treball pràctic a l’aula no es pot substituir per cap llibre.

7
Com puc veure que la formació té aplicació a la realitat?

La formació a l’aula té un alt component pràctic que fa que l’estudiant assimili el contingut de forma natural i trobi sentit al que està estudiant. Algunes de les activitats que es fan a l’aula inclouen classes magistrals, treballs en grup, seminaris, treball de casos reals i simulació, a més de sortides a empreses.

 

A partir de segon, els estudiants ja poden treballar en empreses de forma remunerada. Aquesta feina constarà en l’expedient acadèmic de l’estudiant com a pràctiques extracurriculars. A quart curs, tot estudiant ha de fer un torn de pràctiques obligatòries.

Per què és tan important la simulació en la metodologia UManresa?

Les classes d’ADE a UManresa tenen un alt component pràctic i utilitzen de manera intensiva la simulació per a l’entrenament d’habilitats directives, tant genèriques (negociació, direcció d’equips, gestió del temps, resolució de conflictes, presa de decisions) com de situacions (inspecció, auditoria, entrevista de selecció, junta d’accionistes…).

La simulació com a metodologia educativa s’ha de realitzar amb rigor, ja que s’ha constituït com una excel·lent pràctica per entendre i buscar la lògica relació entre saber, saber fer i ser. Amb això s’aconsegueix ser millor estudiant i professional.

L’estudiant és el centre de la nostra metodologia i aprendre de situacions complicades, dels errors i de les reaccions, comprendre, indagar, discutir, valorar, és l’objectiu central de les activitats de simulació. L’alumnat obté una millor comprensió de les conseqüències de les seves accions i de la necessitat d’actuar correctament i de fer les coses bé.

La metodologia de la simulació està íntimament integrada en la docència al llarg de tots els estudis i inclou activitats amb actors en espais preparats per reproduir les situacions reals de la manera més fidel.

Quin és el nivell d'expertesa del professorat?

El professorat compta amb una llarga trajectòria professional i combina la seva pròpia activitat  amb la docència i la recerca.

Idiomes

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
És important tenir un bon nivell d’anglès per fer el grau?

És important, però no és imprescindible. Els estudiants que no tenen un bon nivell d’anglès poden acollir-se al programa ADE-Premium, que els facilita una beca per poder estudiar anglès de forma gratuïta al Servei d’Idiomes d’UManresa durant els 4 anys del grau. A més, a partir de tercer poden optar a un segon idioma, també de forma gratuïta, a escollir entre l’oferta del Servei d’Idiomes del campus Manresa.

Envia’ns un whatsapp
626 78 24 98

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9h a 14h

Pràctiques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
On es fan les pràctiques?

Els estudiants d’ADE realitzen estades remunerades a empreses a partir de segon curs. Es tracta de períodes de 300 hores de pràctiques que es poden ampliar fins a 900 de mutu acord entre l’empresa i l’estudiant. A partir de tercer tenen l’opció de fer estades en empreses de diverses característiques (sector, dimensió, etc).

Tot estudiant ha de fer un torn de pràctiques de forma obligatòria de 300 hores de durada, excepte aquells que puguin acreditar una experiència laboral relacionada amb els estudis d’ADE.

Mentre s'estan realitzant les pràctiques hem d'anar a la universitat?

Les practiques es fan en horari de matí. Per tant es poden combinar  treball i classes. Els estudiants de quart curs tenen més disponibilitat horària i poden arribar a fer jornades laborals més completes.

Com s’assignen les empreses per anar a fer les pràctiques remunerades?

S’organitza una Fira de borsa de treball per posar en contacte els estudiants amb les empreses. Les empreses defineixen prèviament el perfil d’alumnes que necessiten. De la seva banda, els estudiants elaboren un llistat de les empreses que prefereixen per anar-hi a fer les pràctiques. Durant la Fira, les empreses entrevisten els estudiants i posteriorment decideixen quin és l’alumne que millor s’ajusta a les seves necessitats.

Aquest esdeveniment s’organitza amb l’objectiu de facilitar el contacte entre empreses i estudiants. Les empreses compten amb una aplicació que permet assignar estudiants com a candidats a pràctiques a partir de les seves preferències i de la nota mitjana del l’expedient acadèmic.

Preus i beques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quin és el preu del crèdit?

El preu del crèdit és de 86,39€€.

Puc fer el grau en tres anys si tinc el CFGS d'Administració i Finances?

Si tens el títol de tècnic superior d’Administració i Finances pots fer el grau en 3 anys. Les persones titulades de CFGS poden sol·licitar, en el moment de la matrícula, la convalidació de crèdits. Es poden convalidar fins a 42 crèdits d’acord amb el que estableix la UVic-UCC.

A quines beques puc optar?

A part de les beques generals del ministeri i altres genèriques, els estudiants poden optar a:
Beques FUB – CaixaBank
Beques idiomes ADE-Premium
Beca salaria Pràctiques ADE-Premium.
Beques de Pràctiques extracurriculars
Beques Talent Socials, amb un 40% de descompte del preu de la matrícula del primer curs als estudiants amb una nota de 7 si provenen de Batxillerat o amb una nota de 8 si provenen de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS).

 

Descarrega el díptic [>]

Puc optar a la beca Talent Socials?

Poden optar a una beca amb un 40% de descompte en la matrícula de primer curs als estudiants que accedeixin als estudis d’ADE o d’Educació Infantil amb una nota superior a 7 (si procedeixen de batxillerat) o un 8 (si hi accedeixen des d’un CFGS).

Mobilitat

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quins convenis de mobilitat té UManresa?

A través de convenis específics per als diferents estudis, els estudiants d’UManresa poden beneficiar-se dels avantatges d’un intercanvi acadèmic en els següents programes:

*ERASMUS+: Programa d’àmbit europeu. El principal objectiu del programa Erasmus+ és millorar les qualificacions i l’ocupabilitat dels participants, tot  modernitzant l’educació, la formació i el treball dels joves europeus.

UManresa té convenis per a aquest programa amb les següents universitats:
Vaasan Ammattikorkeakoulu - Vaasa (Finlàndia)
Hochschule für Wirtschaft und Umwelt – Nürtingen (Alemanya)
Artevelde Business School – Gant (Bèlgica)
École Libre de Bruxelles – Brussel·les (Bèlgica)
Université de Reims Champagne-Ardenne – Reims (França)
Università del  Piemonte Orientale – Torí/Milà (Itàlia)

*SICUE: Programa de mobilitat entre estudiants de centres universitaris espanyols. Permet realitzar part del estudis en una altra universitat de l’estat amb garantia de reconeixement acadèmic.

UManresa té convenis per a aquest programa amb les següents universitats:
Universitat de les Illes Balears (UIB)
Universidad del País Vasco (UPC/EHU)

*Programa propi: Aquest programa cobreix estades d’intercanvi en països europeus no coberts pel programa Erasmus o a destins d’altres continents. Actualment UManresa té conveni propi amb Chile-Universidad San Sebastián.

Els estudiants que participin en aquests programes de mobilitat poden accedir a diferents ajuts i beques.