Preguntes freqüents (FAQs)

CFGS d’Administració i Finances

Preinscripció i matrícula

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quan em puc preinscriure a un dels CFGS del Campus Professional UManresa?

Si reuneixes els requisits acadèmics per cursar un CFGS, pots fer la preinscripció a partir de l’1 d’abril de 2021 a qualsevol dels 3 CFGS que imparteix el Campus Professional UManresa.

Com puc fer la preinscripció?

Per fer la preinscripció a un dels Cicles Formatius de Grau Superior cal:

 

1. Descarregar i emplenar la sol·licitud de preinscripció.

 

2. Enviar-la per correu electrònic a campusprofessional@umanresa.cat juntament amb una fotocòpia del DNI i el Currículum Vitae.

Quins requisits hi ha per accedir a un CFGS?

Per accedir a un cicle formatiu de grau superior cal complir algun d’aquests requisits:

 

  • Tenir el títol de batxillerat.
  • Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
  • Haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari.
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP).
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

Metodologia

L'horari és de matí o de tarda?

Matins, de 8h a 14:30h.
L’horari lectiu a segon es redueix per a aquells estudiants que ho realitzen en format dual.

Quants estudiants hi ha per classe?

Habitualment no superen les 20 persones, tot i que es podrien admetre un màxim de 30 estudiants.

Com s'organitzen les classes?

Les classes s’organitzen en funció de cada mòdul. N’hi ha de molt pràctics i altres de més teòric-pràctics. Administració i finances és, però, un cicle que requereix del suport de certs programes informàtics essencials en el dia a dia d’una empresa. Per tant, l’ús d’ordinador és habitual en la majoria de classes.

Es fa un únic examen per assignatura?

No. L’avaluació de cada assignatura al llarg del curs (avaluació contínua) inclou diferents instruments: treballs individuals, en grup, presentacions orals, exàmens oberts, proves tipus test, etc.
Generalment només es fa un únic examen a l’avaluació extraordinària, el mes de juny, per a aquelles persones que no han aprovat l’avaluació contínua al llarg del curs.

És obligatori assistir a classe?

L’assistència a FP és obligatòria.  Cal assistir un 80% de classes de cada assignatura per tal de poder-se examinar en avaluació contínua.
També hi ha l’opció de sol·licitar la matrícula semipresencial per a aquelles persones que no poden assistir presencialment a totes les hores lectives per motius de feina, per tenir cura d’altres persones o per qualsevol altra circumstància excepcional. La incompatibilitat amb l’horari lectiu s’ha d’acreditar documentalment. L’assistència obligatòria per a aquestes persones és del 50% de les assignatures afectades.

Hi ha assignatures no presencials?

Aquest cicle està pensat per fer-lo de forma presencial, amb pocs estudiants a l’aula i incidint molt en l’aprenentatge competencial.

7
Per què és tan important la simulació en la metodologia UManresa?

La metodologia de la simulació ens serveix per treballar l’entrenament d’algunes habilitats molt necessàries per als futurs treballadors del sector: negociació, gestió d’equips, gestió del temps, resolució de conflictes, atenció al client, entrevistes, … etc. És una bona manera de reproduir, de forma fidel, situacions reals que els estudiants es trobaran un cop s’incorporin al mercat de treball. Tot i així aquesta no és l’única metodologia que s’utilitza en aquests estudis, ja que també es fa servir la gamificació (l’ús dels jocs), l’estudi de casos, aula inversa, etc.

Per què té un perfil de gestió de clubs esportius?

El sector de l’esport i l’activitat física té unes necessitats i una normativa diferents. Per aquest motiu, els futurs treballadors d’aquest àmbit necessiten una formació molt concreta, que no s’inclou dins el currículum habitual del cicle d’administració i finances. El nostre cicle aprofita les hores de lliure elecció que contemplen tots els cicles formatius per oferir un plus formatiu sobre gestió de clubs i entitats esportives.

Podré treballar a empreses que no tinguin un perfil esportiu?

Sí, la titulació permet treballar a qualsevol sector, dins dels àmbits de comptabilitat, fiscalitat, gestió laboral, comercialització, finances, i tant en l’àmbit públic com en el privat.

Envia’ns un whatsapp
626 78 24 98

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9h a 14h

Pràctiques i formació Dual

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quan es fan les pràctiques i on es fan?

El cicle contempla un total de 350 hores de Formació en Centres de Treball. Generalment es programen 100 hores durant el primer curs i la resta a segon.
També es pot optar pel dual. En aquests casos es realitzen també 100 hores a primer i la resta (870h) a segon. Optar pel dual eximeix d’una part de les hores de classe per poder fer el total d’hores de pràctiques. Les pràctiques es realitzen en empreses de qualsevol sector (incloses entitats esportives) que disposin d’una secció o departament de gestió i assessorament comptable, fiscal, laboral o comercial, i en les quals l’estudiant pugui desenvolupar les tasques pròpies de la professió.

Qui pot accedir a la formació dual?

La part dual es desenvolupa bàsicament durant el segon curs. Per acollir-s’hi, els alumnes interessats han d’haver tingut un bon recorregut acadèmic durant el primer any i tenir una àmplia disponibilitat per poder fer totes les hores al centre de treball.

Les primeres 100 hores de formació al centre de treball es realitzen a primer curs i serveixen, precisament, per valorar l’adequació de l’estudiant a l’empresa seleccionada, que és la que ofereix la beca o contracte a l’estudiant.

Preus i beques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quin és el preu del cicle?

El preu total del primer curs del CFGS d’Administració i Finances és de 3.625€.
El pagament es pot fer de forma fraccionada, formalitzant la matrícula al juliol (475€) i abonant 10 mensualitats de setembre a juny (315€/mes). També es pot optar per un únic pagament. En aquest cas s’aplica un 1% de descompte a l’import de la matrícula del curs (3.590€).

A quines beques puc optar?

Les beques a les quals acostumen a accedir els nostres estudiants són les beques del Ministeri d’Educació per a alumnes no universitaris i les beques pròpies de la universitat adreçades a estudiants de FP. Un cop l’estudiant està matriculat a un cicle, les pot tramitar durant el mes de setembre, dins el termini estipulat per a cadascuna.