Preguntes freqüents (FAQs)

CFGS d’Educació Infantil

Preinscripció i matrícula

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quan em puc preinscriure a un dels CFGS del Campus Professional UManresa?

Si reuneixes els requisits acadèmics per cursar un CFGS, pots fer la preinscripció a partir de l’1 d’abril de 2021 a qualsevol dels 3 CFGS que imparteix el Campus Professional UManresa.

Com puc fer la preinscripció?

Per fer la preinscripció a un dels Cicles Formatius de Grau Superior cal:

 

1. Descarregar i emplenar la sol·licitud de preinscripció.

 

2. Enviar-la per correu electrònic a campusprofessional@umanresa.cat juntament amb una fotocòpia del DNI i el Currículum Vitae.

Quins requisits hi ha per accedir a un CFGS?

Per accedir a un cicle formatiu de grau superior cal complir algun d’aquests requisits:

 

  • Tenir el títol de batxillerat.
  • Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
  • Haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari.
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP).
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

Metodologia

L'horari és de matí o tarda?

L’horari lectiu és únicament de matí, de 8:30h a 15:30h. Puntualment, durant el curs, pot haver-hi alguna proposta interessant en jornada de tarda (16h a 19h), com jornades educatives. En aquests casos es proposa l’opció de poder-hi participar, considerant-les hores lectives.

Quants estudiants hi ha per classe?

Els grups habitualment són de 20 estudiants per classe, tot i que es poden incorporar fins a un màxim de 30 alumnes. Depenent de les assignatures, es fan grups reduïts de treball.

Com s'organitzen les classes?

Les classes s’organitzen per poder generar aprenentatges significatius i per poder desenvolupar les competències necessàries per a la futura professió. No es treballa amb llibres de text. El professorat organitza les sessions combinant els debats de grup, les activitats pràctiques, els treballs en grups de diferents dimensions. Es treballen molt l’expressió oral i les competències comunicatives, per tant les exposicions tenen bastant pes a  les sessions. Les classes teòriques sempre estan combinades amb parts pràctiques i de reflexió conjunta.

Es fa un únic exàmen per assignatura?

Aquest cicle no funciona amb exàmens finals per assignatures. Hi ha assignatures que en fan i d’altres que no en fan i que basen l’avaluació en treballs de grups i individuals, entre d’altres tasques que s’avaluen.

És obligatori assistir a classe?

L’assistència és obligatòria al 80% de les classes per assignatura. Hi ha l’opció de semipresencialitat, fins al 50% del total d’hores en cas de persones que treballin o tinguin cura de fills/es o persones dependents.

Hi ha assignatures no presencials?

De moment no, tot i que s’està treballant per poder fer alguna assignatura semipresencial i així poder rebaixar les hores lectives setmanals.

7
Per què és tan important la simulació en la metodologia UManresa?

La Simulació es una metodologia que ajuda a l’estudiant a posar-se en situacions el màxim de reals possibles i, per tant, a poder desenvolupar totes les competències necessàries. En el cas d’educació infantil la simulació s’utilitza per treballar les relacions entre persones (entre mestres d’un equip docent, entre mestres i famílies, etc).

Per què la ciència és un dels eixos del cicle?

Aquest cicle està vinculat al LAB 0_6, un espai de ciència per a infants, reconegut arreu per la seva manera d‘entendre l’aprenentatge de la ciència a partir de propostes significatives  i autònomes dels infants. Dins del cicle es fa una assignatura lligada a aquesta manera d’entendre l’educació. Els estudiants poden aprendre, de primera mà, dia a dia, del LAB i dels infants que cada dia passen per les instal·lacions.

Què és el LAB 0_6?

És un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats. És un primer pas per implicar de manera natural les persones en les decisions científiques. La ciència és un motor de canvi i progrés de les societats humanes i tota la ciutadania se n’hauria d’interessar. L’interès per la ciència és un motor activador per al coneixement  i l’aprenentatge constant.

Quin és el nivell d'expertesa del professorat del cicle?

Els professionals que fan la docència al cicle d’educació infantil són persones expertes en la seva assignatura. Casdascun/a d’elles desenvolupa actualment o ha treballat en relació directe amb els continguts que explica als estudiants, per la qual cosa el nivell de realitat i de poder acostar l’estudiant a la professionalitat de manera significativa és molt gran. Són apassionats en el seu terreny professional i ho saben transmetre a les aules.

Envia’ns un whatsapp
626 78 24 98

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9h a 14h

Pràctiques i formació Dual

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quan es fan les pràctiques, i on es fan?

Les pràctiques es realitzen en diferents períodes al llarg del curs. Hi ha un primer període durant el segon trimestre de primer, just abans de Setmana Santa, d’unes 100 hores. Les altres pràctiques es pacten individualment amb cada estudiant. Generalment es proposa que es realitzin en els mesos de juny i juliol, una vegada finalitzat el primer curs, o bé durant el setembre, abans d’iniciar el segon curs. Les persones que tinguin hores pendents les podran anar completant els divendres de tot el curs, ja que no hi ha classes presencials.

Les pràctiques es fan tant a escoles bressol, com a escoles de segon cicle d’educació infantil, en les quals es fa reforç a les aules de 3 anys. Des del Campus Professional oferim la possibilitat de fer pràctiques en centres de qualitat educativa, però sempre valorem les propostes que fan les estudiants. Si els centres que proposen garanteixen la qualitat educativa, hi signem un acord de pràctiques.

Qui pot accedir a la formació dual?

Per poder accedir a la formació dual es valoren diferents aspectes. El primer de tot és que l’estudiant no tingui intenció de cursar un Grau en finalitzar el cicle, ja que hi ha moltes hores de dual i seria complex poder acabar el curs al mes de maig amb totes les hores de pràctiques finalitzades. També es valora que l’alumne no treballi, ja que entre les assignatures i les pràctiques hi ha més implicació d’hores i no és recomanable. Finalment es valora que l’estudiant tingui unes aptituds i actituds correctes per poder anar a fer la formació dual.

Preus i beques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quin és el preu del cicle?

El preu total del primer curs del CFGS d’educació infantil és de 3.676€.
El pagament es pot fer de forma fraccionada, formalitzant la matrícula al juliol (476€) i abonant 10 mensualitats de setembre a juny (320€/mes). També es pot optar per fer un únic pagament. En aquest cas s’aplica un 1% de descompte a l’import de la matrícula del curs (3.640€).

A quines beques puc optar?

Les beques a les quals acostumen a accedir els nostres estudiants són les beques del Ministeri d’Educació per a alumnes no universitaris i les beques pròpies de la universitat adreçades a estudiants de FP. Un cop l’estudiant està matriculat a un cicle, les pot tramitar durant el mes de setembre, dins el termini estipulat per a cadascuna.