Preguntes freqüents (FAQs)

CFGS de Pròtesis Dentals

Preinscripció i matrícula

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quan em puc preinscriure a un dels CFGS del Campus Professional UManresa?

Si reuneixes els requisits acadèmics per cursar un CFGS, pots fer la preinscripció a partir de l’1 d’abril de 2021 a qualsevol dels 3 CFGS que imparteix el Campus Professional UManresa.

Com puc fer la preinscripció?

Per fer la preinscripció a un dels Cicles Formatius de Grau Superior cal:

 

1. Descarregar i emplenar la sol·licitud de preinscripció.

 

2. Enviar-la per correu electrònic a campusprofessional@umanresa.cat juntament amb una fotocòpia del DNI i el Currículum Vitae.

Quins requisits hi ha per accedir a un CFGS?

Per accedir a un cicle formatiu de grau superior cal complir algun d’aquests requisits:

 

  • Tenir el títol de batxillerat.
  • Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista.
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
  • Haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari.
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP).
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent.
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

Metodologia

L'horari és de matí o tarda?

L’horari és de tarda. S’estableixen dos grups de pràctiques (A i B).
El grup A té l’horari de 13h a 18:30h i el grup B de 15h a 20:30h.

Quants alumnes hi ha per classe?

El total de places ofertes és d’un màxim de 30, tot i que de mitjana n’hi acostuma haver uns 25.  Totes les classes pràctiques es realitzen en grups reduïts i per aquest motiu es creen dos grups: l’A i el B.

Com s'organitzen les classes?

A principi de curs s’estableixen els dos grups. Per formar-los es té en compte si els estudiants treballen o si són de fora, entre altres criteris. La repartició de grups no ha generat mai cap problema. El més important és poder treballar amb grups reduïts.

Pel que fa al funcionament horari, el grup A comença fent la part pràctica al laboratori mentre el grup B encara no ha arribat. A les 15h coincideixen ambdós grups fent la part teòrica i quan el grup A marxa, el grup B fa la part pràctica.

L’horari no és cada dia exactament igual, ja que varia depenent de l’assignatura. El mes de setembre tots els estudiants fan el mateix horari, de 15h a 20:30h. Els grups comencen a fer horaris diferents a partir d’octubre, un cop les classes ja han començat a rodar.

Es fa un únic exàmen per assignatura?

Els exàmens en aquest cicle poden ser pràctics i teòrics. És el professorat qui decideix en cada cas.

És obligatori assistir a classe?

En la formació professional, l’assistència és obligatòria en el 80% de les hores de cada unitat formativa.

A les assignatures se les anomena mòduls i cada mòdul té diferents unitats formatives amb un còmput d’hores diferent. Per exemple, el mòdul 2 d’anatomia té la Unitat formativa 1 que té 82 hores, la unitat formativa 2 que en té 30 i la unitat formativa 3 que en té 20.
La normativa estableix que cada alumne ha d’assistir obligatòriament al 80% de les hores de cada unitat formativa.

En cas que l’alumne treballi i hagi d’arribar una mica tard a les classes, es recomana parlar amb Coordinació per veure les opcions de semi-presencialitat. Això implicaria poder assistir al 50% de les classes, sempre i quan l’horari de feina se solapi parcialment amb l’inici o el final de les classes. Cada cas s’ha d’estudiar de manera individual.

Hi ha assignatures no presencials?

De moment no, però se n’està estudiant la viabilitat.

7
Per què és tan important la simulació en la metodologia UManresa?

La simulació és una metodologia docent que es fa servir per treballar amb finestres de realitat. Acosta l’alumne a situacions reals i fa que es puguin desenvolupar estratègies i mecanismes en un entorn de màxima seguretat per tal que, de cara al futur, aquestes situacions viscudes els generin eines per poder gestionar la futura activitat professional i personal.

Quina importància té la tecnologia al cicle?

El món de les pròtesis dentals és cada vegada més digital, de manera que els estudiants que surtin del Campus Professional UManresa han de ser capaços de poder treballar en un entorn totalment analògic, totalment digital o en una situació en la qual convergeixin els dos models.

De cara al primer curs es treballa sobretot de manera analògica per poder treballar les bases. A finals de primer curs es fa una introducció al món digital de 20 hores de durada. A l’inici del segon curs es comencen a barrejar les dues disciplines. En total, un cop acabat el cicle s’han d’haver realitzat unes 300 hores de formació de CAD-CAM.

Disposem d’una aula on tots els estudiants disposen d’un ordinador per treballar individualment. Tant als laboratoris com a l’aula de CAD-CAM sempre es treballa en grups reduïts. El grup sencer només estarà junt durant les hores de formació teòrica.

Envia’ns un whatsapp
626 78 24 98

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9h a 14h

Pràctiques i formació Dual

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quan es fan les pràctiques i on es fan?

Les pràctiques es poden iniciar un cop superada la Unitat Formativa de Prevenció de Riscos Laborals, generalment tornant de les vacances de Nadal de primer curs. Però iniciar-les depèn de l’estudiant i de la seva evolució i desenvolupament en les matèries.
Hi ha alumnes que les fan durant tot el curs, n’hi ha que les fan a l’estiu i altres quan s’acaben les classes. L’únic mes de l’any on no està permès fer pràctiques és el mes d’agost.
Actualment tenim convenis amb centres de pràctiques de tot Catalunya, a les quatre províncies.

Qui pot accedir a la formació Dual?

La part Dual és concentra a segon curs. Per acollir-s’hi, els estudiants han d’haver tingut un bon recorregut acadèmic durant el primer any, i tenir disponibilitat de cara al segon curs per poder fer les hores de pràctiques.

Preus i beques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quin és el preu del cicle?

El preu total del primer curs del CFGS de pròtesis dentals és de 4.888€.

El pagament es pot fer de forma fraccionada, formalitzant la matrícula al juliol (588€) i abonant 10 mensualitats de setembre a juny (430€/mes). També es pot optar per fer un únic pagament. En aquest cas s’aplica un 1% de descompte a l’import de la matrícula del curs (preu total: 4.840€).

El material està inclòs en el preu?

El material del dia a dia dels alumnes està inclòs en el preu, instrumental inclòs. L’únic aparell que no està inclòs és l’articulador. L’articulador el necessita cada alumne ja a l’inici de primer curs. Els nous alumnes tenen diverses maneres d’obtenir-lo:
Opció A. Comprar-lo nou, el model que recomanem té un preu que està al voltant dels 400€
Opció B. Comprar-lo de segona mà a algun alumne que hagi acabat el curs anterior i el vulgui vendre. Preu a negociar entre les parts.

A quines beques puc optar?

Les beques a les quals acostumen a accedir els nostres estudiants són les beques del Ministeri d’Educació per a alumnes no universitaris i les beques pròpies de la universitat adreçades a estudiants de FP. Un cop l’estudiant està matriculat a un cicle, les pot tramitar durant el mes de setembre, dins el termini estipulat per a cadascuna.