Preguntes freqüents (FAQs)

Grau en Mestre d’Educació Infantil

Metodologia

L'horari és de matí o de tarda?
L’horari lectiu és únicament de tarda, de 16h a 20h com a horari marc.
Hi ha assignatures no presencials?

A partir del curs 2020-21 s’avança cap a la semipresencialitat i es faran classes presencials només 4 dies a la setmana. S’ha fet un esforç per reduir allò que es pot fer amb la mateixa qualitat des de la virtualitat, però no hi ha assignatures no presencials, perquè entenem que cal mantenir el valor de la presencialitat: contacte amb professionals en actiu, pràctiques emblemàtiques, visites a centres, anàlisi de casos, etc.

Podria treballar i estudiar?
Amb els horaris i la metodologia es pot combinar estudiar i treballar, sempre que la feina permeti l’assistència a classe en les assignatures o activitats d’assistència obligatòria.
Quants alumnes hi ha per classe?

Els grups són reduïts. Cada grup classe està format per 25-30 alumnes. Als seminaris de pràctiques hi ha un màxim de 15 estudiants i a les sessions de simulació els grups són de 8-10 persones.

Com es fan les classes?

Són classes eminentment pràctiques, afavorint el diàleg, el debat, el treball en grup i l’exposició oral per part de les estudiants. Els estudis adopten un enfocament integrador dels diferents contexts educatius, sigui dins o fora de l’aula. La nostra metodologia afavoreix la integració dels coneixements a l’aula, combinant la teoria, la pràctica reflexiva i la simulació.

Es fa un únic examen per assignatura?

No, en cap cas. L’avaluació és continuada i es basa en tasques diferenciades i variades.  Des de cada assignatura es plantegen les tasques més adients per entendre i donar sentit als continguts clau que aporta l’assignatura a la formació de mestres.

És obligatori assistir a classe?

En totes les assignatures amb un component pràctic important (didàctiques, seminaris de pràctiques, simulació…) l’assistència és obligatòria. La vivència de pràctiques emblemàtiques a l’aula sota la mirada d’una professora experta no es pot substituir per cap llibre.

7
Com puc veure que la formació té aplicació a la realitat?

El nostre grau promou que les estudiants contextualitzin els seus aprenentatges en situacions reals i amb impacte positiu en l’entorn social. Us expliquem dos exemples:

Cada curs plantegem el que en diem  “Accions Integradores”, que barregen estudiants dels diferents cursos i les vinculen a una entitat del territori per dur a terme un projecte que sigui alhora formatiu per a les estudiants i de profit per a la societat. Veure vídeo [>]

Igualment cada curs, des de l’assignatura “Didàctica del coneixement del medi” s’acompanya a les estudiants en la creació d’una proposta per a un espai de ciència. Totes les propostes elaborades s’obren durant un dia als infants i a les seves famílies en el que anomenem “Fira d’Experimentació Umanresa”, en la qual hi participen més de 200 nens i nenes de 0-6 anys. Veure vídeo [>]

Per què és tan important la simulació en la metodologia UManresa?

La simulació com a metodologia educativa s’ha constituït com una excel·lent pràctica per entendre i buscar la lògica relació entre saber, saber fer i ser, amb el que s’aconsegueix ser millor estudiant i professional.
Recrear escenaris complexos molt similars a la realitat permet posar les futures mestres en situacions complicades semblants a les que haurà d’afrontar en el seu dia a dia. La mirada de les companyes i de mestres expertes davant de cada situació permet enriquir el saber fer de les futures mestres a partir d’habilitats com el coneixement en l’acció, la presa de decisions, la comunicació efectiva i la reflexió.

Què és el LAB 0_6?

El LAB 0_6 és un espai de ciència per a infants que investiguen, un espai per a la recerca i la investigació, per on passen més de 6.500 nens i nenes cada any. És un espai creat i gestionat des del grau, fet que permet posar a prova la teoria que s’estudia a les aules, al mateix temps que permet fonamentar teòricament les propostes que es posen a l’abast dels infants.

Per què la ciència és un dels eixos principals del grau?

Tota la investigació educativa actual reconeix la importància d’acostar la ciència als infants des de les primeres edats, però alhora, també reconeix que un dels principals problemes per aconseguir-ho és la falta de coneixement específic i l’actitud negativa cap a la ciència de les futures mestres. UManresa acosta la ciència de manera engrescadora i participativa a les estudiants per a afavorir la millora en l’educació científica dels 0 als 6 anys i aconseguir generacions futures de ciutadans que tinguin una millor relació amb la ciència.

Quin és el nivell d'expertesa del professorat?

El professorat compta amb una llarga trajectòria professional i combina la seva pròpia activitat amb la docència i la recerca.

Quin nivell d'inserció laboral té UManresa?

El 95,8% dels graduats en Magisteri d’Educació Infantil d’UManresa treballa al cap de dos anys de titular-se, la majoria en feines estables i relacionades amb els estudis realitzats.

Envia’ns un whatsapp
626 78 24 98

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9h a 14h

Pràctiques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
On es fan les pràctiques?

Les pràctiques es fan en escoles seleccionades pel seu model educatiu innovador i de qualitat i són tutoritzades des de la universitat per mestres en actiu.
A més de centres repartits pel territori català, també hi ha convenis amb escoles de qualitat de Galícia, Pamplona, Perpinyà i Pistoia.

Mentre es fan pràctiques cal anar a la universitat?

La major part del període de practiques es fa únicament als centres educatius, però cada curs hi ha alguns dies en què es combina l’estada a l’escola al matí amb les classes a la universitat a la tarda.

Preus i beques

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Quin és el preu del crèdit?

El preu del crèdit és de 85,78€.

A quines beques puc optar?

A part de les beques generals del ministeri i altres genèriques, les estudiants poden optar a:
Beques extracurriculars, que es desenvolupen al LAB 0_6. Es compensen 250 hores d’atenció directa als infants del Lab amb 2.500 euros. Les tasques que s’han de fer són les pròpies d’una mestra de suport. Al final del període de pràctiques la universitat emet un certificat de les hores treballades en un espai educatiu de qualitat.
Beques Talent Socials, amb un 40% de descompte del preu de la matrícula del primer curs als estudiants amb una nota de 7 si provenen de Batxillerat o amb una nota de 8 si provenen de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS).

 

Descarrega el díptic [>]

Puc optar a la beca Talent Socials?

Poden optar a una beca amb un 40% de descompte en la matrícula de primer curs als estudiants que accedeixin als estudis d’ADE o d’Educació Infantil amb una nota superior a 7 (si procedeixen de batxillerat) o un 8 (si hi accedeixen des d’un CFGS).

Tinc convalidacions si tinc el CFGS d'Educació Infantil?

Si disposes del CFGS d’Educació Infantil pots fer el grau en 3 anys, gràcies als 44* crèdits que se’t convaliden i a la metodologia que tenim.