Preguntes freqüents (FAQs)
Grau en Infermeria
Metodologia
L'horari és de matí o tarda?
Podria treballar i estudiar?
Quants alumnes hi ha per classe?
Els grups són reduïts. Tenim dos grups de 60 estudiants, aquests configuren el grup classe, una part important de la docència es fa en format de seminaris amb grups de 20-25 alumnes. Quan fem simulació els grups són d’entre 8 i 15 estudiants en funció de la seva complexitat.
Com es fan les classes?
Amb un 65% de la formació totalment pràctica, utilitzem diferents metodologies per tal que l’estudiant integri els coneixements teòrics amb les habilitats pràctiques i les actituds necessàries per ser un bon professional. Treballem amb l’aprenentatge basat en problemes, l’estudi de casos, l’aprenentatge servei i la simulació. Totes tenen en comú el fet de posar l’estudiant en el centre de l’aprenentatge.
Es fa un únic examen per assignatura?
L’avaluació és continuada i correspon a la mitjana proporcional d’exàmens teòrics, treballs en grup, individuals, seminaris i simulació. No hi ha exàmens finals únics.
És obligatori assistir a classe?
L’avaluació continuada implica assistir i participar a les classes de manera regular. La no assistència a classe baixa el rendiment i dificulta l’assimilació de les matèries. El treball pràctic a l’aula no es pot substituir per cap llibre.
L’assistència a les simulacions i seminaris acostuma a ser obligatòria.
Les hores de pràctiques són obligatòries en la seva totalitat.
Per què és tan important la simulació en la metodologia UManresa?
UManresa i en concret els estudis d’Infermeria utilitzem la simulació com a metodologia transversal des del primer curs per tal que els estudiants puguin anar desenvolupant les competències de la titulació de manera progressiva, ja que és excel·lent per integrar coneixements, actituds i habilitats.
La simulació situa els estudiants en un context clínic real que els permet practicar i aprendre en un entorn segur. És un marc idoni per tractar competències professionals, tècniques relacionals i evitar errors. La recreació d’escenaris complexos permet posar diferents tipus de professionals en situacions molt semblants a les que han d’afrontar en el seu dia a dia. Això permet detectar errors i/o disfuncions, aprendre’n i corregir-los. L’estudiant és el centre de la nostra metodologia i la seguretat del pacient és l’objectiu central de les activitats de simulació.
L’alumnat desenvolupa habilitats de pensament i reflexió, incloent el coneixement en l’acció, procediments, presa de decisions i comunicació efectiva. Permet també l’avaluació de tots els estudiants utilitzant un mateix escenari, sota condicions similars controlades.
Es porta a terme a les aules de la clínica universitària i del CISARC (Centre d’Innovació en Simulació)
Quin és el nivell d'expertesa del professorat?
Escollim al professorat de cada matèria d’acord amb el seu nivell d’expertesa. El professorat combina la seva pròpia activitat professional amb la docència i la recerca i ens assegurem que els estudiants rebin una formació d’alta qualitat.
Idioma
Your Title Goes Here
En quin idioma es fan les classes?
Les classes es fan majoritàriament en català per accelerar la integració dels estudiants amb l’idioma habitual de la comunitat universitària i dels equips de treball dels centres assistencials, ja que al final del segon semestre s’inicien els pràcticums de 1r. En cap cas és obligatori parlar-lo ni escriure’l. Es pot escriure i parlar en castellà. El professorat facilita la comprensió en tot moment i l’idioma no ha estat mai una barrera per a l’aprenentatge.
Si no entenc ni parlo el català o el castellà, com puc aprendre'l?
A UManresa oferim als alumnes un curs gratuït de català i/o castellà durant el primer semestre adreçat específicament als estudiants de nou accés que no són catalano parlants, amb la finalitat de millorar la comprensió i facilitar la seva integració a la universitat.

Envia’ns un whatsapp
626 78 24 98
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9h a 14h
Pràctiques
Your Title Goes Here
On es fan les pràctiques?
Els pràcticums, que es fan a partir de 1r, s’ofereixen en difrents centres i serveis assistencials com: hospitals, clíniques privades, centres sociosanitaris, residències, Centres d’Atenció primària, PADES, el banc de sang i teixits, mútues de salut laboral, presons … Els estudiants durant els 4 cursos fan un total d’11 rotatoris per diferents serveis assistencials amb l’objectiu d’oferir-los una visió àmplia dels diferents entorns de treball de la infermeria.
Quan es fan pràctiques hem d'anar a la universitat?
En període de pràcticums no hi ha formació a la universitat.
Preus i beques
Your Title Goes Here
Quin és el preu del crèdit?
El preu del crèdit és de 96,63€.
A quines beques puc optar?
A part de les beques generals del ministerio, els estudiants d’UManresa poden optar a:
La beca UManresa – CaixaBank i la beca Pràctiques extracurriculars, aquesta última comporta la prestació de serveis a la Fundació Universitària del Bages. Es compensen 250 hores amb tasques a la Clínica Universitària o al Departament d’Innovació i Recerca amb 2500 euros.
I després del grau?
Your Title Goes Here
Quin nivell d'inserció laboral tenen els alumnes graduats en Infermeria d’UManresa?
El 100% dels graduats en Infermeria d’Umanresa tenen feina en acabar els seus estudis.
Quins programes d'especialització puc seguir?
UManresa compta amb diferents programes d’especialització:
- Màster en Emergències Extrahospitalàries
- Màster en Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor
- Màster per a Infermeria en Sinologia i Patologia Mamària