Preinscripció universitària en 3 passos

 

T’expliquem com fer la preinscripció universitària a través del portal d’accés a la universitat.

1

 

Indica les teves dades personals i acadèmiques

– Emplena i/o actualitza, si cal, tots els camps de l’apartat Dades personals.

s

Assegura’t de guardar la contrasenya i que el teu e-mail sigui correcte, ja que sinó no podràs gestionar ni rebre les informacions de la preinscripció, ni tampoc modificar contrasenyes.

– Accedeix a l’apartat Dades acadèmiques i respon tots els apartats (Batxillerat, Prova d’accés a la universitat, Acreditació UNEDassis, Cicles formatius de grau superior, Titulació universitària, Prova d’accés per a majors de 25 anys). Quan hagis acabat “Desa” i torna a la pantalla general.

s

Si no tens aquest apartat validat no se’t podrà assignar cap plaça.

– Cal presentar la documentació dels estudis en el termini establert.

– Si ets estudiant de Catalunya i la teva via d’accés és per les PAU pots omplir l’apartat abans de tenir la nota posant una nota qualsevol. La nota s’actualitzarà automàticament quan es publiquin les qualificacions de les PAU. Fins llavors tindràs aquest apartat “pendent de validació”. Si les PAU s’han fet en una convocatòria anterior al 2015, l’actualització no es fa automàtica i cal penjar el document.

– Si ets estudiant de fora de Catalunya, procedeixes d’un cicle formatiu, o d’alguna titulació universitària, cal acreditar els requisits d’accés a la universitat presentant la documentació que ho certifiqui. Com pots fer-ho?

7

Incorporant telemàticament el PDF del document que acrediti la teva via d’accés a l’apartat Documents de l’apartat corresponent que seria: el certificat de notes de cicles formatius de grau superior, o el certificat de la PAU o altres notes si t’has examinat fora de Catalunya, o el certificat de notes emeses per les universitats catalanes, o l’acreditació de la UNEDasiss.

s

El document ha d’estar correctament segellat i/o compulsat.

7

Si entres per la via de CFGS, has de pujar l’original del Certificat final de notes específic per accedir a la universitat, amb la nota de tres decimals.

7

En cas de tenir més d’una via d’accés, és aconsellable afegir-la a la casella Afegir dada acadèmica d’accés. Amb aquesta informació, la oficina de preinscripció determinarà quina serà la millor via per accedir a una plaça universitària.

– Continua el procés a l’apartat Altres dades, contesta totes les preguntes, “desa” i torna a la pantalla principal.

– Per acabar, entra a l’apartat Estadístiques respon a totes les preguntes.

2

Posa les places de preferència

Únicament en el termini establert de preinscripció podràs posar les places de preferència. Encara que no tinguis l’estat del teu perfil en color verd, entra a Preinscripció i accedeix a Preferències; entra i tria el grau que desitgis realitzar i et sortirà el llistat d’universitats.

1. Posa l’estudi al buscador i sortirà la llista de tots els centres amb la informació de la universitat – campus, població i si és necessari la prova de la PAP.

2. Tria la universitat i la població on vulguis cursar el teu estudi. Per exemple – Fisioteràpia (Campus Manresa). Tens fins a 8 opcions.

3. Afegeix les altres opcions que tinguis, tant d’estudis com d’universitats, i fes-ho per ordre de preferències; és important que siguis realista i triïs les opcions a les que podries accedir segons la teva nota de tall. En pots posar fins a vuit.

s

Et recomanem, que encara que només tinguis una opció d’estudi i d’universitat, n’afegeixis tres o quatre més per no córrer el risc de quedar-te sense plaça. Pots posar més d’una universitat per un mateix grau, o diferents graus i les seves corresponents universitats.

Fins a la data de tancament del termini, pots fer els canvis que consideris, però el registre no estarà complet fins que l’oficina de preinscripció validi la teva nota i tinguis en color verd totes les caselles de l’estat del teu perfil. Serà llavors quan podràs imprimir el comprovant.

Estigues al cas! Si les caselles estan en vermell voldrà dir que encara no s’ha acceptat la teva preinscripció. Intenta esbrinar el motiu pel qual no s’ha validat contactant amb l’oficina de preinscripció o qualsevol delegació, i procedeix a resoldre el problema.

I després només hauràs d’esperar a que t’assignin la plaça.

El procés haurà finalitzat quan tinguis l’estat del teu perfil de color verd.

3

 

Assignació de places i matrícula

 

La notificació de l’assignació de la plaça de totes les convocatòries es fa per internet, al portal d’accés a la Universitat.

 

També es comunica mitjançant SMS si així ho autoritzes en el moment d’emplenar la sol·licitud de preinscripció universitària. Es recomana que t’informis de les reassignacions successives per aquesta via sense esperar a rebre cap notificació.

 

Les places s’assignen per un ordre rigorós de nota i segons l’ordre de preferència que s’ha indicat en la sol·licitud de preinscripció. Encara que no t’assignin la primera opció, no perds la possibilitat de que t’assignin la segona opció pel fer de no haver-la posat en primer lloc.

 

En cas de dubtes, també pots consultar més detalls en l’assignació de places a assignació de places.

 

Posa’t en contacte amb la universitat per a tramitar la matrícula.

 

Et desitgem molta sort, la universitat t’espera!